Spalarea Gazelor
Gama noastra este proiectata in asa fel incat gazele trebuie sa treaca printr-un compartiment secundar cu arzatoare unde se ard complet componentele gazoase nocive. Gazele epuizate sunt retinute mai apoi la o temperatura inalta (850- 1200oC, depinde de aplicatie) inaintea eliberarii lor in atmosfera.
Controlul de baza al poluarii
Dioxinele, furanii si alte componente gazoase similare sunt distruse doar de:
- Temperatura inalta omogena (>850 0C)
- Exces de oxigen (>6 %)
- Suficient timp de retinere la temperaturi inalte
Incineratoarele nostre sunt proiectate sa asigure toate 3 conditiile cerute.
Aceste conditii de mai sus previn dioxinele sa se sparga in dioxine reactive mai mici, care se pot reface in molecule noi de dioxine, in special in prezenta metalelor grele care pot reactiona ca si catalizatori. (Reformare si “de novo”formare).
Optional (avansat) Controlul Poluarii
Precum aburul de gaze intra in cutia de spalare a gazelor, este fortat sa intre intr-o sectiune de transformare, unde (conform ecuatiei lui Bernoulli) viteza aburului de gaze creste rapid. Sectiunea gatului dintre conducte este locul unde particulele si gazul se elimina ca si admisie abur de gaze combinate cu ceata din picuri mici de lichid. Intrand in sectiune de divergenta, aburul de gaz este fortat sa incetineasca viteza.
Lichidul de spalare este introdus in sistem folosind o pompa de presiune mare (70+ bari) si un set de duze de 8 microni. Energia de la aburul de gaz este folosite sa atomizeze picrurii de apa.
Partea de lichid din procesul de spalare care nu se evapora este eliberat din sistem folosind o suspapa special construita pe fundul cutiei de spalare.
Sistem de Control al Poluarii de scara mare
Sistemul de Control al Poluarii capteaza toate gazele, funinginea si solidele antrenate emise de incinerator si le proceseaza incat intalnesc standardele Europene, care sunt stabilite in directiva 2000/76/EC din data de 4 Decembrie 2000.
Caracteristicile sistemului:
- Inlatura particulele prin captarea lor directa in filtru ceramic
- Inlatura gazele acide prin reactie cu var stins si captarea solidelor rezultate
- Evita formarea dioxinelor “de novo” prin inlaturarea reactantilor necesare inainte sa se raceasca gazele la temperatura fereastra in care se produce formarea.
- Inlatura metalele grele condensate ca particule in filtru